Tidspunkt

Innlegg

Foredragsholder

08:00-08:30 Konferansen åpner for registrering, kaffe og mingel  
08:30-08:45 Åpning av konferansen
Presentasjon av dagens sponsorer
Dagens konferansier: Alexander Hermansen
Styret Logistikkforeningen Østfold
08:45-09:15 Urban Mobility – urban transport blir grønnere og smartere Bård Eker; CEO & Founder, Hyke
09:15-09:45 Brødrene Dahl – øker produktiviteten med lagerautomasjon Thomas Rønningen; Logistikkutviklingssjef, Brødrene Dahl
09:45-10:15 Kaffepause og mingel  
10:15-10:40 Digitoll & Bortfall av Direktekjøring ved import Elin Tveiten; Sr. Manager Customs, DSV Road AS
10:40-11:05 Avfallshåndtering atom – vår tids største logistikkoppdrag? Ole Jakob Ottestad; IT-sjef, Norsk nukleær dekommisjonering (NND)
11:05-11:30 Jubilanten Kingsrød Jon Trygve Hagen; CEO, Kingsrød Transport
11.30-12.30 Lunsj  
12:30-13:00 IntegrasjonsPartners Logistikk- og Innovasjonspris 2023 inkludert presentasjon av forrige års vinner IntegrasjonsPartner
13:00-13:30 Dagligvarebransjen i et Logistikk – og Leanperspektiv Mathias Holm; Supply Chain Director, Brynild
13:30-14:00 Lean som et utdanningssystem  Daryl Powell; sjefsforsker SINTEF Manufacturing og førsteamanuensis II ved Universitetet i Sørøst-Norge (USN)
14:00-14:20 Kaffepause og mingel  
14:20-14.45 Gøteborg Havn Richard Mellgren; Sr. Business Development Manager, Gøteborg Havn
14.45-15:30 Tour de France DK – en LogistikkTour Ulrich Gorm Albrechtsen, Communication Mngr.,
Danmarks Cykle Union
15:30-16:00 Premier og Sum-up Alexander Hermansen

Om dagens konferansier

Hermansen har en lang karriere bak seg som sanger, skuespiller, pianist, forfatter, komponist, radioreporter, tv-tryne, reklamestemme og forskalingssnekker. Selv beskriver han seg som noe i nærheten av en løsgjenger innen kulturen, og allsidigheten er hans fremste kjennetegn.

Kjærligheten til den svensk-nederlandske visekunstneren Cornelis Vreeswijk har imidlertid vært en rød tråd. Vreeswijk er et av Hermansens store forbilder, og han har framført de klassiske visene i over ti år.

Alexander Hermansen

Konferansier

Om foredragsholdere

HYKE – Hydrolift Smart City Ferries

Bård Eker presenterer HYKE på vegne av E-Fleet Partners.

HYKE som har fått stor internasjonal interesse – og som ble det kåret i 2022 av Time Magazine til en av verdens to hundre viktigste oppfinnelser som vil endre måten å leve på.

Hyke skal gjøre urban transport grønnere og smartere. Med å bruke elver og fjorder på nye måter vil utviklerne redusere køer og utslipp. Hyke har som målsetting at deres ferger skal bli et mer effektivt og brukervennlig alternativ til landtransport.

Bård Eker

CEO & Founder, Hyke

Brødrene Dahl Logistikk – Automasjon i et langsiktig perspektiv

Brødrene Dahl har jobbet målrettet over mange år med å automatisere sentrallageret på Langhus. I denne presentasjonen vil vi gi et innblikk i:

  • Historien til Sentrallageret
  • Bakgrunn for de ulike tiltakene
  • Effekten av de ulike tiltakene
  • Hvorfor vi har valgt de løsningene vi har i dag og viktigheten av å velge riktig løsning
  • Hvordan vi ser på veien videre.

Thomas Rønningen jobbet 14 år i Brødrene Dahl i flere ulike roller i Logistikk. Han har siden 2019 hatt rollen som Logistikkutviklingssjef og prosjektleder for større prosjekter, både på Sentrallageret og tverrfaglig med resten av organisasjonen.
Han jobber også med selskapets ledelse rundt strategi på kort- og lang sikt for å sikre at utviklingen i Logistikk henger sammen med kravene fra markedet og organisasjonen.

Thomas Rønningen

Logistikkutviklingssjef og prosjektleder, Brødrene Dahl

Innlegg omkring Digitoll og utfasing av direktekjøring

Elin Tveten er Senior Manager, Customs i DSV og har stort engasjement for Toll & Digitoll, og med mer enn 30 år i bransjen. Hun sitter i styret hos NHO LT, Region Øst, og deltar i Ressursgruppen til Tolletaten omkring Digitoll Prosjektet, samt en av initiativtakerne til Norstella prosjektet. Elin skal snakke om Digitoll og utfasing av direktekjøring.

Elin Tveiten

Senior Manager, Road Norway, Customs

Avfallshåndtering atom – vår tids største logistikkoppdrag?

Norsk Nukelær Dekommisjonering, NND – Oppryddingen etter Norges nukleære virksomhet har startet. Norsk nukleær dekommisjonering (NND) skal bygge ned Norges historiske atomforskningsanlegg på en trygg og sikker måte, kanskje et av vår tids største logistikkoppdrag? IT-sjef Ole Jakob Ottestad skal fortelle om hva oppdraget innebærer, og hvilke ringvirkninger prosjektet har for regionalt og lokalt næringsliv.

Ole Jakob Ottestad

IT-sjef, Norsk nukleær dekommisjonering (NND)

Jubilanten Kingsrød

Kingsrød har vært en del av det norske, nordiske og europeiske fraktmarkedet i over 85 år. Vi er en stolt østfold bedrift med høye ambisjoner for fremtiden.

Jon Trygve Hagen

CEO, Kingsrød Transport AS

Dagligvarebransjen i et Logistikk – og Leanperspektiv

Fredrikstad-bedriften Brynild er en familieeid produksjonsbedrift som er kjent for å produsere mye godsaker til folket. Mathias Holm er Supply Chain Direktør og skal snakke om dagligvarebransjen i et Logistikk – og Leanperspektiv, og deler erfaringer og tilnærming til Lean i Brynild.

Mathias Holm

Supply Chain Director, Brynild

Lean som et utdanningssystem 

Dr. Daryl Powell er sjefsforsker ved SINTEF Manufacturing og førsteamanuensis II ved USN Universitetet i Sørøst-Norge (USN). I sin forskning er han opptatt av hvordan lean og digitalisering kan integreres for å skape et bærekraftig, vareproduserende industri i Norge. På Logistikkdagen Østfold skal han prate om lean som et utdanningssystem for å forbedre produksjonssystemet; i hjertet av lean ligger læring, men hva betyr det i praksis?

Dr. Daryl Powell

Sjefsforsker ved SINTEF Manufacturing og førsteamanuensis II ved USN.

Gøteborg Havn

Richard Mellgren, Senior Business Development Manager, Göteborgs Hamn AB. Han har lång och gedigen erfarenhet från olika internationella roller inom container liner shipping, freight forwarding och logistikk hos Maersk Sverige & USA, daglig leder för APL i Sverige og Norge samt partner i en spedisjonsfirma. Göteborgs hamn, är den ledande hamnen i Norden med uppdrag att garantera access till omvärlden för industrin genom konkurrenskraftiga och klimatsmarta logistiklösningar. Richard skal snakke om Shipping Trender & Lokal Påverkan.

Richard Mellgren

Sr. Business Development Manager, Gøteborg Havn

Tour de France – Verdens største sykkelløp i Danmark – en Logistikk Tour

Da verdens største idrettsbegivenhet ble avviklet i Danmark, var det en større logistisk utfordring. En ting er kampen i Alpene, en annen ting er å frakte et stort Set-up fra Danmark til Frankrike. Verdens beste kvinnelige ryttere kjørte Word Tour etappeløp i Norge og Danmark, her spilte logistikken også en vesentlig rolle, da ryttere og teams skulle fraktes fra Norge til Danmark. Ulrich Gorm Albrechtsen, Kommunikations- og kommerciel leder i Danmarks Cykle Union gir oss et unikt innblikk i hva som ligger bak kampen om den gule trøya.

Ulrich Gorm Albrechtsen

Kommunikations- og kommerciel chef i Danmarks Cykle Union.